PEP® Het Persoonlijk Efficiency Programma
PEP® is een praktische in-company training, op de werkplek zelf, die medewerkers bewust maakt van hun werkgewoonten, werksystemen en werkplanning.

Een training gericht op het blijvend verbeteren van de persoonlijke efficiëntie. Bereikt door praktische adviezen en persoonlijke begeleiding, waarbij deze adviezen direct toegepast kunnen worden.

Lees wat deelnemers van PEP® vinden
 

 PEP® Het Persoonlijk Efficiency Programma

Niet harder en langer werken, maar beter en met meer plezier.
Veel medewerkers hebben nooit echt geleerd hun werkzaamheden efficiënt te organiseren. Het Persoonlijk Efficiency Programma is een training juist daarop gericht. Het is doeltreffend bij medewerkers die een hoge werkdruk ervaren en dit graag verminderen. Een 'must' voor iedereen die meer rust en overzicht wil ervaren tijdens het uitoefenen van zijn dagelijks werk. De training wordt 'in-company' gegeven en speelt zich grotendeels af op de eigen werkplek van de deelnemer. Daar worden de aangereikte theorie en tips concreet toegepast en omgezet in een persoonlijk actieplan. Het Persoonlijk Efficiency Programma (PEP®) is geschikt voor nagenoeg iedere functionaris in een organisatie, van directies, managers, staf- en beleidsmedewerkers, tot administratief personeel en buitendienst medewerkers. Vrijwel iedere medewerker kan zijn persoonlijke effectiviteit en efficiëntie meetbaar verbeteren met PEP®.

Individueel of als team
De groepsomvang is flexibel. Dit kan uiteenlopen van twee cursisten tot zes á zeven cursisten. Bij een team is er zelfs de mogelijkheid tot veertien cursisten. U kunt denken aan een heterogene groep, of juist één team of afdeling. In dat geval wordt niet alleen de persoonlijke efficiëntie per deelnemer verbeterd, maar ook die van het team als geheel. Bijkomend voordeel is dan ook het teambuilding effect dat hier vanuit zal gaan.

Een praktijk gerichte, persoonlijke aanpak.
Een PEP® (standaard) training begint met twee plenaire theorieblokken. Daarna wordt iedere deelnemer een aantal keren persoonlijk bezocht op de werkplek om te zorgen voor een optimale toepassing van de theorie. Tijdens de werkplekbezoeken krijgen de deelnemers opdrachten die rechtstreeks voortkomen uit de eigen werkzaamheden. Leren en doen tegelijkertijd. Een persoonlijk actieplan biedt de deelnemer houvast, tevens dient het als hulp- en referentiemiddel bij de vervolgafspraken. Met individuele aandacht kunnen woorden in daden worden omgezet. De begeleiding wordt gegeven gedurende een langere periode, omdat niemand zijn gedrag in één dag kan veranderen. Door regelmatig tijdens een langere periode met nieuwe werkgewoonten te oefenen, kunnen de deelnemers daadwerkelijk een nieuwe routine ontwikkelen.

Wat levert PEP® op?
Onze cursisten besparen niet alleen tijd. Zij richten zich ook meer op hun kerntaken en krijgen meer overzicht over hun activiteiten. Zelfs managers en medewerkers die sceptisch tegenover PEP® training stonden, blijken na afloop verbeteringen te hebben gerealiseerd die zij op voorhand niet voor mogelijk achtten. En wat levert PEP® op? Benchmark resultaat: gemiddeld 10% persoonlijke productiviteitsverbetering, verbeterde werkplanning, meer controle, meer rust, hogere servicegerichtheid.

PEP® varianten: altijd een passende training.
Improvement Works biedt verschillende mogelijkheden om de PEP® training af te stemmen op uw specifieke wensen en behoeften. Combinaties van trainingen zijn daarbij altijd mogelijk. Combinaties met ‘The Works’ trainingen en workshops zijn ook denkbaar.


 

 Meer weten?

Neem contact met ons op.

Download hier de PEP® brochure

PEP® en Het Nieuwe Werken: download de flyer
 
© Improvement Works - 2022 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Disclaimer & Privacy